Gumiabroncs címkék

Az új EU gumiabroncs címkék

Az új EU gumiabroncs címkék

Az egységes tájékoztatást érdekében az Európai Unió bevezetett egy kötelező címke jelölést minden új gumira az üzemanyag-hatékonyság, a nedves tapadás és a külső gördülési zaj megjelölésére. November 2012-től Minden új gumin amit Európában értékesítenek fel kell tüntetni ezt az uniós címkét. A címke célja, hogy a végfelhasználók/vásárlók számára néhány alapvető információt adjon, s segítsége legyen a gumi kiválasztásánál.

 

Hogyan kell értelmezni a címkét?

A gördülési ellenállás (üzemanyag-hatékonyság)

Az üzemanyag-fogyasztás mértékét fontos csökkenteni a CO2-kibocsátással és csökkenteni kell a fenntartási költségeket. A kategóriákat az A-tól G-ig léteznek a, D-t nem használják. A különbség az egyes fokozat csökkentését jelenti, vagy az üzemanyag-fogyasztás a 2,5% -4,5%. Amit 'különbség körülbelül 0,42-0,56 mpg egy 36 mpg autónként fokozat.

Wet Grip (fékteljesítmény)

Nedves tapadás, függ a gumik felületétől ami meghatározza a járművek gyors lelassítását nedves úton és megmutatja féktávolságot. A különbségek megmutatják az egyes minőségi növekedést vagy csökkenést a féktávolság között 1-2 kocsi hossza (a 3 és 6 méter) fékezéskor a 50mph.

Zaj (külső zajszint)

Az a külső zaj amit gumiabroncs kibocsát decibelben mérik. Minél több fekete sáv van a címkén, annál hangosabb a gumi.

 

Mi mást vizsgálunk/másra figyeljünk még

Az új címke célja, hogy megmutassa információkat 3 kritérium alapján, de sok más fontos teljesítmény tényezőt kell figyelembe venni. Széles körben publikált gumiabroncs vizsgálatok azt mutatják hogy legalább 11 további lényeges teljesítmény tényezőt kell figyelembe venni (lásd az alábbi táblázatot), és ezért továbbra is kiváló forrása a független tájékoztatást a teljes leírása a gumiabroncsnak.

 

 

 

Expected label design

 

Platin-Info PLATIN gumiabroncs és felni
PLATIN gumicsalád egy kiváló minőségű termék, kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Vezető európai gumiabroncs gyártó fejlesztette ki, kimagasló műszaki szakértelemmel és tulajdonságokkal. Fő profilja személygépkocsik és kisteherautók kiváló minőségű nyári és téli gumiabroncsainak gyártása, amik természetesen megfelelnek az európai magas követelményeknek.
PLATIN kerekek köszönhetően lenyűgöző design és minőségnek – vezető gyártók készítik akik az eredeti felszereléseket is gyártják új autókhoz és nekünk. természetesen mindegyik PLATIN termék TÜV által bevizsgált.